Kepirtepe’nin gölgesinde yeni fidanlar yetişiyor.
Kepirtepeliler Eğitim Vakfı, genç Kepirtepelilere üniversitedeki eğitim süreci, büyükşehirde yaşam ve iş dünyası konularında yol göstermek, kariyer adımlarını doğru atmalarına destek olmak için “Çınardan Fidana” isimli mentorluk programını hayata geçiriyor.
Dev bir eğitim çınarı olan Kepirtepe’nin filizleri, onun şefkatli gölgesinde, 80 yıldır Kepirtepelilerin emekleriyle yoğrulan toprakta yetişti. Bugün her biri tek başına ayakta duruyor. Şimdi işimiz, yeni fidanları yetiştirmek.
Bundan böyle üniversiteli Kepirtepeliler, geçecekleri yollardan daha önce geçmiş olan Kepirtepelilerden, iş yaşamı, eğitim ve genel olarak hayatla ilgili tavsiyeler alabilecek, onların deneyimlerinden faydalanabilecek.
Gelecekteki işiyle ilgili deneyimli birinden destek almak isteyen üniversiteli Kepirtepeliler, bu program sayesinde “mentee” (danışan) olarak yine KEV tarafından belirlenecek “mentor” (yol gösterici) ile eşleştirilecek. İş yaşamında başarılı olmuş, belli bir deneyim kazanmış olan Kepirtepeliler, üniversiteli gençlerle bilgi ve deneyimlerini paylaşarak onların başarısının artmasına katkıda bulunacak.
Binlerce öğrenciyi dalları altında toplayan Kepirtepe’nin kuşatıcı gölgesinde yetişenler, Kepirtepe’den aldıkları dayanışma kültürü ile bilgilerini, deneyimlerini yeni fidanlara aktaracak. Kepirtepe’ye olan vefa borçlarını, değerli vakitlerini bir başka Kepirtepeli için harcayarak ödeyecekler. Her zaman söylediğimiz gibi; zamanın değer kattığı Kepirtepe, zamana değer katmaya devam edecek.
80 yıldır topraktan çınara, dallardan yaprağa, çiçekten tohuma, tohumdan fidana bitmeyen bu döngü, şimdi vakıf bünyesinde kurumsallaşacak.
Program Hakkında Temel Bilgiler ve Kurallar:
- “Çınardan Fidana” mentorluk programı, KEV bünyesinde oluşturulan proje ekibi tarafından yürütülmektedir. Bu ekip, mentee ve mentor olmak için başvuru formlarını hazırlayacak, Kepirtepelilere ulaştıracak ve gelen başvuruları eşleştirecek ve tüm sürecin değerlendirmesini yapacaktır.
- Mentee olmak için üniversitede 2., 3., veya 4. sınıfta okuyor olmak gerekmektedir. Öncelik son sınıf öğrencilerinde olacaktır. Kepirtepe mezunu olmayan üniversite öğrencilerinin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Mentorluk çalışmaları tamamen gönüllü olarak sürdürülecektir. Etkinlik masrafları mentor ve mentee tarafından karşılanabilir.
- Mentor olmak için, Kepirtepe mezunlarının en az 2 yıllık iş tecrübesi olması gerekmektedir. En az 5 yıl iş tecrübesi olan ve en az 2 Kepirtepeli tarafından referans edilen Kepirtepeli olmayan kişiler de mentor olmak için başvurabilir.
- Bir mentor -eğer isterse- en fazla 2 mentee ile eşleştirilir.
- Eşleşen mentee ve mentorlara, mentorluk programı hakkında eğitimler verilecektir. Eğitimlerin ardından mentee ve mentorlar tanışacak ve ayda en az 1 kez, her buluşmada en az 2 saat olmak üzere düzenli olarak görüşeceklerdir. Program, 2019 bahar döneminde Mart-Nisan-Mayıs aylarında pilot olarak 17 eşleşme ile, toplamda 36 çınar ve fidanın katılımıyla uygulanmıştır; 2019-2020 döneminde Kasım – Mayıs döneminde 8 aylık tam uygulamaya geçilecektir.
- 2019-2020 dönemi programı şu şekildedir:
2. Dönem Çınar ve Fidan başvuruların toplanması: 5 Mayıs 2019 – 15 Eylül 2019:
Eşleştirmelerin proje ekibince yapılması: 15 Eylül 2019 – 01 Ekim 2019
Eğitim ve tanışma etkinliği: Ekim’in ikinci haftası
Güz döneminde en az 4 görüşme: Ekim – Kasım – Aralık – Ocak
Ara Değerlendirme toplantısı: Şubat 2020
Bahar döneminde en az 4 görüşme: Şubat – Mart – Nisan – Mayıs
Kapanış, Değerlendirme Toplantısı ve 3. Dönem Başvuruları:(31) Mayıs 2020 (30. Kepirtepeliler Günü)
Siz de bu programa katılabilirsiniz. Hemen ilgili formu doldurun!
Çınar (mentor) olmak için başvuru:
Online form:
Basılı form: İndirmek için tıklayınız.
Fidan (menti) olmak için başvuru:
Online form:
Basılı form: İndirmek için tıklayınız.
Başvurular için son tarih 15 Eylül 2019.
“Çınardan Fidana” Mentorluk Programı hakkında her türlü sorularınız için aşağıdaki bilgilerden iletişime geçebilirsiniz:
kepirtepelileregitimvakfi@gmail.com
0530 513 0329 (Feza Kırgız, Mentorluk Projesi Koordinatörü)
0536 717 0451 (Murat Akbıyık, Vakıf Genel Sekreteri)